^Lap tetejére

 • 1 Isten hozta a Magyarok Nagyasszonya Plébánia honlapján!
  Köszönjük érdeklődését! Kérjük, látogasson el hozzánk a valóságban is. Szeretettel várjuk!
 • 2 Az egyházközség egyesít Krisztusban és titokzatos testében, az Egyházban.
  (Mindszenty bíboros)
 • 3 Mária az élet minden fájdalmát tegye számodra örömmé.
  (Szent Pio)
 • 4 A gyermekek nevelése két fontos részből áll: finom magatartás és a mindig nyitott templom. Gyónhassanak és áldozhassanak könnyűszerrel.
  (Don Bosco)
 • 5 Helyezzük magunkat Isten kezébe. Imádkozzunk és minden sikerül!
  (Don Bosco)

MAGYAROK NAGYASSZONYA PLÉBÁNIA

Mindszenty Emléktemplom

Közösségek

Caritas - plébániai helyi közössége. A plébánia területén idősek, rászorulók látogatása, segítése. Nagy ünnepek előtt, szükség szerint ajándék-, segélycsomagok templomi gyűjtésből való összeállítása, eljuttatása.

Templomi kórus - Több, vagy kevesebb? - Mindenkinek kincs van a torkában, ami énekléskor felragyog és továbbsugárzik mások felé is. Ez együtt még könnyebb és örömtelibb. A Magyarok Nagyasszonya Templom Kórusa szeretettel vár mindenkit, aki az ének ajándékát ilyen módon szeretné megélni. Bővebb információ, jelentkezés: szentmisék alkalmával a templomban, vagy hétköznaponként délelőtt 9-12 között a plébánián (88-328-408) Kondor Kolos kántor, kórusvezetőnél.

Rózsafüzér Társulat - napi egy tized rózsafüzér imádkozását vállalják a tagok a Szentatya által adott havi szándékokra, valamint a plébániáért. Ez a közösség adja a Plébánia működésének imahátterét. Minden hónap első vasárnapján ún. titokcsere van.

Ministránsok - templomunkban hagyományosan a fiúk ministrálnak, a lányok a kórusban énekelnek. (Előénekesek.) Hétköznapokon - sajnos - ritkán vannak a szentmisén ministránsok, és nehéz összehozni a közösséget, ami érthető a gyerekek iskolai leterheltsége miatt. Így a szentmisék előtt van alkalom a próbákra, együttlétre. Évről-évre nyaranta megrendezzük az egy hetes tábort, amelyek mindig megadják a lendületet egy év munkájához.

 

 

Copyright © 2015. Magyarok Nagyasszonya Plébánia  Rights Reserved.