^Lap tetejére

 • 1 Isten hozta a Magyarok Nagyasszonya Plébánia honlapján!
  Köszönjük érdeklődését! Kérjük, látogasson el hozzánk a valóságban is. Szeretettel várjuk!
 • 2 Az egyházközség egyesít Krisztusban és titokzatos testében, az Egyházban.
  (Mindszenty bíboros)
 • 3 Mária az élet minden fájdalmát tegye számodra örömmé.
  (Szent Pio)
 • 4 A gyermekek nevelése két fontos részből áll: finom magatartás és a mindig nyitott templom. Gyónhassanak és áldozhassanak könnyűszerrel.
  (Don Bosco)
 • 5 Helyezzük magunkat Isten kezébe. Imádkozzunk és minden sikerül!
  (Don Bosco)

MAGYAROK NAGYASSZONYA PLÉBÁNIA

Mindszenty Emléktemplom

2017.05.24-26. A testvéri együttlét öröme...

beregdeda

 

járta át azt a – valójában – két napot, amit Kárpátalján tölthettünk, Beregdédán, „Urunk mennybemenetele” búcsúja alkalmával. Az idén négyen keltünk útra, hogy élő maradjon a testvéri kapcsolat. Május 23-án, szerdán délelőtt indultunk Veszprémből, kellemes, zavartalan volt utunk egészen a határig. A magyar-ukrán határ úgy tűnik, mindig a türelem próbaköve marad. Közel két óra várakozással sikerült az átkelés. Közben volt időnk gondolkodni, hova is jutott az emberiség a XXI. századra, mennyire lett könnyebbé a mindennapi élet…

Bővebben...

2016.08.08-13. Hittanos tábor

hittanostaborCSODÁLATOS AZ ISTEN AZ Ő SZENTJEIBEN

Augusztus 8. hétfő, Szent Domonkos ünnepe. A templomba kényelmesen odaérek, köszönthetem a korábbi táborokból ismerős gyermekeket és szüleiket, a harangszó után 08:00 órakor kezdődik szentmise. Énekesek: Eszter, Iza és Kata. Ministrálnak: Ádám, Dani, Károly és Máté. Tamás atya a szentbeszédben röviden elmondja Szent Domonkos életét, s az általa pont az idén 800 éve alapított rendről is hallhatunk, melynek Magyarországon is vannak rendházai.

Bővebben...

2016.05.03-06. Kárpátaljai kitekintés

Beregdéda „Urunk mennybemenetele” búcsúja alkalmából

beregdedatemplom

Május 3. kedd: 13.20-kor indulás a Plébániáról, felvesszük az útitársakat. Budapest M0-ás: baleset miatt másfél órás araszolás. M3-ason végig tudunk haladni. Polgárnál rövid megállás, este 19.30-ra Beregsuránynál, a határon vagyunk. Róbert atya elénk jön, így könnyen megy az átkelés. A határ éles választóvonal. Átérve, mintegy időutazás visszafelé, a szovjet rendszer mindent pusztító diktatúrájának nyomai: „Vár állott, most kőhalom;” (Kölcsey) Persze, van azért építkezés, szépítkezés: a megsemmisítésre ítélt Munkácsi Görög Katolikus Egyházmegyének ma már több, mint 300 papja van… Beregdédában rövid vendéglátás a parókián, majd az útitársak átsétálnak a szállást adó családhoz, én a parókián maradok szállásra is.

Bővebben...

Idegsebészet és hétköznapi misztika

Dr. Csókay András előadása

csokayEgy nemzet állapotának indikátora az abortuszok száma és tendenciája: Magyarországon tavaly 9 ezerrel kevesebb volt az előző évinél – 31 ezer (5., 4. parancsolat). Párizs, Brüsszel, Isztambul – robbantás, gyilkolás. Magyarországon 1 nap annyi az abortusz, amennyi a robbantások áldozatainak átlaga.
Hitünk alapja a krisztusi feltámadás, Krisztus mindig velünk van.
Hitünk gyökeresen eltér az emberek által alapítottaknál, mert Istentől ered, egyedül Krisztus ígéri a teljességet, mert Ő az Út, az Igazság és az Élet.

Bővebben...

Copyright © 2015. Magyarok Nagyasszonya Plébánia  Rights Reserved.