^Lap tetejére

 • 1 Isten hozta a Magyarok Nagyasszonya Plébánia honlapján!
  Köszönjük érdeklődését! Kérjük, látogasson el hozzánk a valóságban is. Szeretettel várjuk!
 • 2 Az egyházközség egyesít Krisztusban és titokzatos testében, az Egyházban.
  (Mindszenty bíboros)
 • 3 Mária az élet minden fájdalmát tegye számodra örömmé.
  (Szent Pio)
 • 4 A gyermekek nevelése két fontos részből áll: finom magatartás és a mindig nyitott templom. Gyónhassanak és áldozhassanak könnyűszerrel.
  (Don Bosco)
 • 5 Helyezzük magunkat Isten kezébe. Imádkozzunk és minden sikerül!
  (Don Bosco)

MAGYAROK NAGYASSZONYA PLÉBÁNIA

Mindszenty Emléktemplom

Altemplomunk

Temetkezés az altemplomban

Templomunk altemplomában lehetőség van urnás temetkezésre. Az urnafülkék alapvetően kétszemélyesek, de téglalap alakú urnák esetén egy fülkében akár három személy hamvai is elhelyezhetők.
Az urnafülke ára: 150.000,- Ft, függetlenül a benne elhelyezett urnák számától. A díjat egyszer kell megfizetni, és soha nem kell újraváltani.
Az urnatemető az igényeknek megfelelően folyamatosan bővül, általában számos üres urnafülke közül lehet választani. 
Altemplomi temetésnél a temetkezési vállalat csak a hamvasztást intézi, s az urnában megérkezett hamvakat a plébániára szállítja. Innentől kezdve a temetés lebonyolítását a plébánia végzi. Más vallású elhunytak hamvai is elhelyezhetők az urnatemetőben az adott felekezet szertartása szerint.

Az altemplom látogatása

Az altemplom látogatható minden nap a szentmisék alkalmával, Mindenszentek ünnepén és Halottak napján délelőtt 9.00-12.00 óráig, délután 15.00 órától az esti szentmise végéig.

Az altemplom alacsony helyiség, szellőzése korlátozott, ezért tűzvédelmi és biztonsági okokból csak a mécsesállványra kihelyezett mécseseket szabad égetni. Az előkészített mécsesek füstmentesen égnek, és nem kormolják be a mennyezetet, a mécsestartón pedig minden éghető anyagtól távol biztonságban égethetők. (Sajnos korábban az urnafülkék elé a földre helyezett mécses okozott már tüzet, a keletkezett füst pedig rosszullétet.) Amennyiben a mécsesállvány megtelt, fent a templomban illetve a kápolnában is gyújthatunk mécsest.

Ugyancsak kérjük, hogy a földre vázát, koszorúkat, virágcsokrot ne tegyenek, mert ezek akadályozzák a közlekedést és a takarítást. Az urnafülkék márványtáblájának kampójára kis méretű koszorúkat lehet akasztani.

Imádság a halottakért

Minden gyertyánál és virágnál többet érnek imádságaink, amiket felajánlunk a halottainkért. Ne felejtkezzünk el arról sem, hogy szentmisét mondassunk értük.
Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára. Az év többi napján is részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor.
Akik Halottak napján (vagyis az azt megelőző nap delétől a Halottak napját követő éjfélig) meglátogatnak egy templomot vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokásos feltételekkel. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző és következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is.

 

altemplom01

 

altemplom03

altemplom04

altemplom05

altemplom06

altemplom07

Copyright © 2015. Magyarok Nagyasszonya Plébánia  Rights Reserved.